Кримінал

Фейкова «Є-допомоги»: житель Чернігівщини віддав шахраям понад 65 тисяч гривень

В соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «Є-допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

Вчора до поліції звернувся 46-річний мешканець Чернігівщини із повідомленням, що з його банківського рахунку зникло понад 65 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що в соцмережі він побачив оголошення про оформлення «Є-допомоги» та зацікавився ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині у державну власність повернуто майже 4 га незаконно вилучених земель природно-заповідного фонду вартістю понад 71 мільйон

Для отримання коштів чоловік перейшов за посиланням до чат-боту з назвою «Дія». Там йому запропонували ввести реквізити та секретні паролі банківської картки нібито для оформлення матеріальної допомоги. Після виконання цих умов з його рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінальних проваджень, відкритих за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button