Кримінал

Фокус не вдався: поліцейський не клюнув на хабар

Процесуальними керівниками Срібнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, що розпочате за фактом пропозиції надання та надання неправомірної вигоди працівнику Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП у Чернігівській області, тобто за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

У травні цього року один із жителів Срібнянського району з метою уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення надав неправомірну вигоду працівнику поліції (300 гривень). Однак цей факт був зафіксований працівником поліції, який на місце події викликав слідчо-оперативну групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали хабарників-поліцейських

На сьогодні провадження перебуває на розгляді в суді. Протидія злочинам, пов’язаним із корупцією є пріоритетом роботи органів прокуратури України.

Санкція передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Просто, маловато дал денег, дал бы пару тисяч, полицейский бы не отказался

    1. Хотів би я, щоб Вам трапився порушник, який посягнув на Вас чи Ваше майно, а потім запропонував слідчому хабара і той спочатку відмовився, а потім пригадався Вашу фразу і взяв пару k гривень і вирішив питання в його сторону. Перестаньте мислити стеротипами і самі давати хабарі, чи то подяки. Почніть з себе.

  2. берут берут, еще и как. Только больше давать надо чем ментам. Это ж новая полиция.

    1. Не брав і не беру, а постанови і протоколи: суддям, старим мусарам, прокурорам і діючим «мусорам» — всім штрафи (часто в суді такі питання «рішають») . Можете не вірити, Ваше право. Але такі категорії карати в кайф. І повірте, знаю не одного нормального поліцейського. З нових поліцейських це тільки патрульні. Райотделавці, ГРПП і т.д. — всі старі, реформа добралася тільки до УПП.

  3. То все вірно. Але штафують тих хто фактично ніякої шкоди оточуючим не несе. То на скутері без категорії А1, то скутер не на реєстрації, то страховки немає, то поворот не так блимає, то номер погано проглядається. А ті хто в нетверезому стані катався і досі катається тільки або начальство поліції в друзях або родичі в поліції, або здає інших. І їм все дозволено.

Back to top button