Кримінал

Граблі не вчать: чернігівці продовжують вестись на пропозиції шахраїв

Використовуючи класичні прийоми обману, шахраї продовжують успішно виманювати у жителів області чималі кошти.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Так, протягом 4 та 5 травня на Чернігівщині за однією і тією ж схемою було ошукано 6 громадян. До всіх них телефонував чоловік, представлявся співробітником банку і говорив про помилкове заблокування банківської картки. Але тут же обіцяв швидко вирішити проблему, якщо клієнт повідомить номер своєї картки, термін її дії та код. Громадяни слухняно виконали усі вказівки шахрая і в результаті з їхніх рахунків зникали кошти.

Також по допомогу до поліції звернувся житель обласного центру. який постраждав від рук Інтернет-шахрая. Невідомий нібито хотів придбати у потерпілого автомобільні шини. Зловмисник запропонував перерахувати гроші за товар на картку продавця. Дізнавшись від потерпілого не тільки номер його картки, а й термін дії та код, шахрай зняв з рахунку 2800 гривень.

Поліція нагадує, що банківські реквізити є конфіденційною інформацією, яка не підлягає розголошенню, тим більше, в телефонному режимі незнайомим особам.

А в Прилуках від рук псевдоцілительки постраждала молода жінка. В публічному місці до неї підійшла охайно вдягнена пані і ошелешила потерпілу звісткою, що на неї та сім’ю наслано «порчу». Одурманивши жінку, зловмисниця заволоділа її виробами з жовтого металу — печаткою, обручкою, ланцюжком, хрестиком та обручкою.

Правоохоронці закликають громадян не вірити вуличним віщунам, ворожкам та псевдоцілителям, які під любим приводом намагаються потрапити до вашого помешкання, щоб потім заволодіти грошима та цінностями.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button