Кримінал

Ігнорував ухвалу суду: на Чернігівщині судитимуть посадовця міськради

Посадовець Ніжинської міської ради умисно проігнорував ухвалу суду про відсторонення від займаної посади комунального чиновника, який є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідство встановило, що посадовець міської ради був призначений відповідальним за забезпечення процедури відсторонення від займаної посади керівника управління ЖКГ міськради, причетного до корупційної схеми. Його підозрюють у заволодінні бюджетними коштами під час виконання робіт із капітального ремонту дороги в місті Ніжині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінус один освітній заклад: на Чернігівщині закрили Сновську гімназію

Посадовець проігнорував надіслану до Ніжинської міськради ухвалу Чернігівського апеляційного суду. Скориставшись своїм службовим становищем він підготував і зареєстрував лист про повернення отриманого документу до ГУНП в області без виконання.

Умисне перешкоджання виконанню судової ухвали, маючи на меті зовсім не допустити її виконання, могло зашкодити встановленню істини у кримінальному провадженні щодо розкрадання посадовцем ЖКГ міськради бюджетних коштів та створило умови для перешкоджання об’єктивному і неупередженому розслідуванню корупційної схеми посадовців.

Чиновнику Ніжинської міськради повідомлено про підозру в умисному перешкоджанні виконанню ухвали суду, що набрала законної сили, вчиненому службовою особою (частина 2 статті 382 Кримінального кодексу України).

Тепер зловмиснику загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування наразі триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button