Кримінал

Керівник Ніжинського КП підозрюється в розтраті майже 4,5 млн грн бюджетних коштів на закупівлі генераторів

Переплатив за генератори «кишеньковим» фірмам понад 4 мільйони гривень із бюджету: у Ніжині поліцейські оголосили підозру директору комунального підприємства.

Правоохоронці встановили, що чиновник закупив потужні електрогенератори за завищеною ціною. В окремих випадках переплата за один генератор перевищувала мільйон гривень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

За даними слідства, восени минулого року директор комунального підприємства закупив кілька дизель-генераторів різної потужності для забезпечення безперебійної роботи.
Ціна кожного генератора була значно більшою за вартість аналогів із такими ж характеристиками та умовами постачання.

Таким чином, загальні втрати бюджету внаслідок протиправних дій посадовця становили понад 4,5 млн грн.

23 жовтня слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за оперативного супроводу обласного Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомив фігуранту про підозру у вчиненні злочинів за ч.4 та ч.5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Вони встановлюють відповідальність за розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button