Кримінал

Кіберполіція Чернігівщини викрила інтернет-шахрая

Оперативники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області в ході проведення операції «Мігрант» виявили факт шахрайських дій в мережі Інтернет, до вчинення якого причетний громадянин іншої держави.

29-річний зловмисник, який мешкає у Чернігові, впродовж місяця шахрайським шляхом, зловживаючи довірою громадян, заволодів значною сумою їхніх коштів. Довірливі жителі декількох областей перерахували гроші на картковий рахунок, вказаний шахраєм.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Кошти громадяни перераховували як передоплату за придбання побутової техніки, виставленої на продаж на сайті інтернет-оголошень. Після переказу коштів продавець видаляв оголошення з сайту та переставав відповідати на неодноразові телефонні дзвінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувач інтернет-клубу пограбував адміністратора

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Щоб убезпечити себе від Інтернет-шахраїв поліція радить користуватися тільки перевіреними Інтернет-магазинами і використовувати виключно післяплату, тобто, отримали товар – заплатили гроші й ніяких передоплат чи задатків.

Ще статті по темі

Back to top button