Кримінал

Колишній голова РДА незаконно заволодів майже чвертю мільйона гривень

Чернігівською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї з районних державних адміністрацій Чернігівської області за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилення від виконання покарання у виді штрафу загрожує засудженому позбавленням волі

У ході досудового розслідування установлено, що наприкінці грудня 2019 року посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення шляхом заволодіння бюджетними коштами, самостійно підготував, підписав та видав Розпорядження про припинення своїх повноважень та виплату вихідної допомоги при звільненні у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Відповідно до законодавства, на цю вихідну допомогу чиновник права не мав.

Таким чином на підставі незаконного розпорядження колишній голова РДА заволодів бюджетними коштами у розмірі понад 235 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button