Кримінал

Контрабандні авто і наркотики – «головний біль» чернігівських та білоруських прикордонників

З 16 по 17 лютого в Чернігові відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Білорусь. Прикордонні аналітики зустрілися з метою виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України, та Протокольних домовленостей між Адміністрацією Держприкордонслужби України та Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь про порядок обміну інформацією з обстановки на державних кордонах двох країн.

Під час зустрічі прикордонні експерти України та Білорусі обговорили стан інформаційної взаємодії та можливості її розширення, а також проаналізували обстановку на українсько-білоруському державному кордоні у 2016 році.

Зокрема, сторони констатували, що обстановка на спільній ділянці кордону залишається динамічною та контрольованою, а основними загрозами залишається незаконне переміщення товарів, автотранспортних засобів і контрабанда наркотичних речовин.

Наприкінці зустрічі сторони досягли домовленостей про проведення в квітні цього року чергового трьохстороннього аналізу ризиків за участю прикордонних відомств України, Республіки Білорусь та Республіки Польща. Варто нагадати, що вперше такий трьохсторонній аналіз проведений у травні 2016 року у м. Брест Республіки Білорусь.

Водночас, українські та білоруські прикордонники підкреслили важливість проведення спільної оцінки загроз, як дієвого механізму прогнозування ситуації на ділянці українсько-білоруського кордону.

Ще статті по темі

Back to top button