Кримінал

Лісова охорона заскочила «громадських активістів» на крадіжці деревини (Фото)

Працівниками державної лісової охорони ДП «Чернігівський лісгосп» під час проведення рейдової роботи 03.03.2019 о 18 год. 30 хв. у Пакульському лісництві в кварталі 114 виділ 19 було виявлено лісопорушників, які завантажували мікроавтобус «Мерседес» синього кольору лісопродукцією. Ця лісопродукція була заготовлена підприємством під час проведення вибіркової санітарної рубки. Поряд із зазначеним автомобілем стояв інший автомобіль «Мерседес» також синього кольору. Лісопорушники, побачивши автомобіль рейдової бригади, почали тікати з місця лісо порушення, рухаючись у напрямку с. Пакуль. Рейдова бригада почала переслідування одного з автомобілів, який був завантажений незаконно добутою деревиною. Інший автомобіль «Мерседес» не зупиняючись попрямував до с. Пакуль, де виїхав поряд з лісництвом та попрямував в напрямку м. Славутич. Цей же автомобіль бачили також працівники державної лісової охорони Пакульського лісництва, коли він проїздив поряд із лісництвом. Водій переслідуваного автомобіля, втікаючи від рейдової бригади, рухався з великою швидкістю лісом, у зв’язку з чим не впорався з керуванням і збив три плодові дерева в кв.77 Пакульського лісництва, результаті чого зупинився, оскільки автомобіль було пошкоджено. Сам водій вийшов з автомобіля та кинувся втікати до лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині дають винагороду за виявлення лісокрадів

На місце лісопорушення працівниками державної лісової охорони було викликано працівників правоохоронних органів. Через деякий час прибули працівники слідчо-оперативної групи Чернігівського РВП ЧВП ГУНП у Чернігівській області. Під час детального огляду автомобіля Мерседес було виявлено, що він був завантажений незаконно добутою лісопродукцією сосни звичайної, довжиною 3 м в кількості 19 колод (сортиментів), загальним об’ємом 3,10 м³.

Слід зазначити, що трохи раніше, цього ж дня, але вже в Славутицькому лісництві о 13 год. 30 хв., в кварталі 106 виділ 2.4 (ділянка на якій проводиться суцільна санітарна рубка) працівниками державної лісової охорони було помічено автомобіль «Мерседес» синього кольору з тим же державним номером, що й на автомобілі з викраденою деревиною, та громадянина, який ходив по ділянці та фотографував заготовлену лісопродукцію. Згодом цей громадянин назвався як громадянин П, відомий ще як «громадський активіст». Згодом до нього під’їхав і інший автомобіль «Мерседес» синього кольору (той, що втік із місця вечірньої події), за кермом якого перебував громадянин Л., якого в цьому ж автомобілі бачили в ніч напередодні у кв. 106 виділ 2.4 Славутицького лісництва, де проводилась суцільна санітарна рубка, та вдень у кв. 114 виділ 19 Пакульського лісництва, де проводилась вибіркова санітарна рубка.

Вищевказаних осіб неодноразово бачили в місцях заготівлі деревини в нічний час. Ці особи, відчуваючи безкарність та безвідповідальність, постійно поводились зухвало, залякували та погрожували працівникам державної лісової охорони, неодноразово та незаконно намагались заволодіти лісопродукцію, але спільними зусиллями працівників державної лісової охорони та працівниками поліції вдавалось цього не допустити. Так і цього разу, все що в силах державної лісової охорони зроблено, тепер справа за правоохоронними органами, щоб для логічного завершення справи винні особи понесли відповідальність, відповідно до чинного законодавства, а не залишились безкарними, як у попередніх випадках.

Джерело: ДП «Чернігівський лісгосп»

Ще статті по темі

Back to top button