Кримінал

На Чернігівщині поліція викрила організовану групу наркоторгівців (Фото)

У Прилуцькому районі Чернігівської області поліцейські задокументували злочинну діяльність групи місцевих мешканців, які систематично збували наркотики та психотропні речовини з використанням каналу в інтернет-месенджері. Щоденний злочинний прибуток складав не менш 40 тисяч гривень.

11 листопада співробітники кримінальної поліції Прилуцького районного відділу поліції спільно з колегами з обласного Управління протидії наркозлочинності та низки оперативних підрозділів, за силової підтримки підрозділу поліції особливого призначення затримали у Прилуках організовану групу наркодилерів.

Затриманню передувало тривале оперативне супроводження та документування злочинної діяльності членів групи. Впродовж півтора місяців поліцейські встановили особи всіх співучасників — місцевих мешканців, віком від 22 до 38 років.

Лідерські функції в угрупованні виконували наймолодша прилучанка зі своїм 31-річним співмешканцем. Дівчина створила окремий канал в інтернет-месенджері, за допомогою якого потенціальні клієнти зв’язувалися із постачальником і замовляли наркотичні або психотропні речовини. Оплату замовлення проводили дистанційно, посередництвом платіжної системи. Після цього наркодилери робили «закладку» і надсилали клієнту фото й координати місця, де її слід шукати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські вилучили у мешканця Мринської громади наркотиків на понад 100 тисяч гривень (Фото)

Поліцейські встановили, що в такий спосіб зловмисники щодня здійснювали не менш 100 оборудок, а в окремі дні — й до двохсот. Денний прибуток членів угруповання від продажу наркотиків ряду найменувань, а також амфетаміну та інших психотропів не падав нижче 40 тисяч гривень.

Учора поліцейські провели одночасні санкціоновані обшуки за місцями мешкання усіх членів угруповання. Сумарно у зловмисників вилучено близько 120 тисяч гривень готівки та два кілограми наркотичних і психотропних речовин, за які у разі успішного збуту спільники могли отримати ще майже два мільйони гривень. Крім цього, вилучено інші речові докази причетності членів угруповання до спільної злочинної діяльності.

Того ж дня слідчі Прилуцького районного відділу поліції оголосили усім співучасникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, які кваліфікуються згідно з частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб). Зловмисникам загрожує від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі усі члени угруповання затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button