Кримінал

На Чернігівщині правоохоронця засуджено за одержання неправомірної вигоди

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення під час розгляду Чернігівським апеляційним судом кримінального провадження стосовно співробітника служби надзвичайних ситуацій у одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

У судовому засіданні прокурором доведено, що заступник начальника одного з районних підрозділів ГУ ДСНС України в Чернігівській області у червні 2021 року, виявивши на території лісопильні порушення вимог пожежної безпеки, запропонував приватному підприємцю, який є її власником, сплатити йому неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн за невжиття заходів реагування за цим фактом. При одержанні коштів вказану службову особу було затримано працівниками правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали жінку із наркотиками під час комендантської години

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 01.05.2023 залишено без змін вирок Чернігівського районного суду, яким вже колишнього правоохоронця визнано винуватим та засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та конфіскацією половини всього належного йому майна.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button