Кримінал

На Чернігівщині СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора

Співробітники Служби безпеки України викрили в Чернігівській області інтернет-агітаторку, яка поширювала антиукраїнські матеріали.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка регіону розміщувала в мережі Інтернет матеріали, в яких, зокрема, дискредитувала Збройні сили України та популяризувала діяльність терористичних організацій «Д/ЛНР». Також зловмисниця закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ викрила організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів

Співробітники СБУ задокументували факт розміщення пропагандисткою через заборонені соціальні мережі фейкової інформації для маніпулювання громадською думкою напередодні проведення дострокових виборів до Верховної Ради України.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігурантки провадження правоохоронці виявили комп’ютерне обладнання та мобільні пристрої, які використовувались для реалізації протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Заходи із викриття незаконних дій проводились під процесуальним керівництвом прокуратури.

Прес-центр СБ України

Ще статті по темі

Back to top button