Кримінал

На Чернігівщині СБУ викрила підпільний цех з виробництва контрафактного пального (Фото)

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області у взаємодії зі слідчими ДФС викрили організовану групу, яка налагодила нелегальне виробництво і продаж фальсифікованих нафтопродуктів у промислових обсягах. «Прибуток» фігурантів становив майже 2 мільйони гривень щомісяця.

За попередніми даними слідства, підпільний цех облаштували декілька мешканців Прилук. Там вони встановили автоматизоване обладнання для виготовлення контрафактного дизпалива і бензину. Нафтосировину для виробництва продукції учасники групи закуповували у комерційних структур, які займалися видобутком вуглеводнів на території різних регіонів країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продавали неякісне пальне

За попередньою інформацію, ділки виготовляли до 200 тонн пального щомісяця і реалізовували його через афілійовані приватні підприємства.

Під час обшуків на території цеху правоохоронці виявили та вилучили обладнання для виготовлення паливно-мастильних матеріалів, 2 автозаправні колонки, резервуари, в яких зберігалося майже 100 тонн нафтосировини, близько 50 тонн фальсифікату. Також вилучено документацію із доказами протиправної діяльності.

Вилучені зразки пального направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності винних осіб.

Викриття оборудки проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button