Кримінал

На Чернігівщині судитимуть чергового військовослужбовця рф

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця зс рф за фактом порушення законів і звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 14 березня 2022 року під час окупації с. Лукашівка Чернігівського району двоє військовослужбовців держави-агресора здійснили незаконне затримання та застосовували фізичне насильство до місцевого мешканця з метою з’ясування відомостей про розташування позицій ЗСУ. Не отримавши необхідних даних, окупанти вивели чоловіка на територію присадибної ділянки, повалили на землю та завдали численних ударів по кінцівкам та тулубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові засудили організатора та учасників озброєної банди

У подальшому обвинувачений наніс удар прикладом автомату по голові потерпілого, а другий військовослужбовець здійснив постріл із вогнепальної автоматичної зброї в ногу.
За вчинене військовослужбовцю рф загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button