Кримінал

На Чернігівщині судитимуть чоловіків, із вини яких через падіння дерева загинула жінка

Прокурори Козелецької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця та найманого працівника за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого та спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України). 

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Досудовим розслідуванням установлено, що підрядна організація виконувала роботи з вирубки дерев на території одного з населених пунктів Чернігівського району. Підрядник – фізична особа-підприємець, який є відповідальним за дотримання чинного законодавства про охорону праці, найняв для виконання відповідних робіт із видалення дерев працівника, який не мав допуску до виконання робіт із підвищеної небезпеки та відповідної професійної кваліфікації вальника шостого розряду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині провели в останню путь молодого воїна, який трагічно загинув на фронті

У подальшому найнятий працівник, виконуючи роботи з видалення дерев, що належать до робіт із підвищеною небезпекою, порушуючи норми законодавства, не огородив небезпечну зону та не переконався у відсутності сторонніх людей у небезпечній зоні, що призвело до падіння стовбура дерева сосни на автомобіль, у якому перебували двоє людей. 

Унаслідок цієї події чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, жінка – тяжкі тілесні ушкодження, від яких згодом померла.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button