Кримінал

На Чернігівщині судитимуть колишню голову РДА за розтрату бюджетних коштів

Ніжинською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови однієї з районних державних адміністрацій, діючої депутатки міської ради. Їй інкримінується розтрата бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою службовим становищем та службове підроблення (ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ блокувала канал контрабанди вибухівки та нелегальної міграції іноземців через кордон (Фото)

За даними слідства, в січні 2020 року, перебуваючи на посаді голови районної державної адміністрації, достовірно знаючи, що засідання колегіального органу, яким приймається рішення про виділення матеріальної допомоги, не відбувалося, підозрювана видала завідомо незаконне розпорядження про надання матеріальної допомоги особам, які не мали на це права. Вказані дії  призвели до розтрати коштів районного бюджету у сумі 20 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Ніжинської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button