Кримінал

На Чернігівщині у магазинного злодюжки вилучили ручну гранату

Раніше судимий житель райцентру Городня, упійманий на крадіжці з магазину, пригрозив охоронцеві застосуванням ручної осколкової гранати Ф-1. Поліція зреагувала миттєво.

Надвечір 16 березня на пульт поліції охорони надійшов сигнал про спрацювання «тривожної» кнопки в одному з магазинів Городні. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Городнянського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Городнянського відділення поліції підполковник поліції Віктор Приходько, в супермаркеті поліцейські з’ясували, що до магазину зайшов покупець, який викрав з торговельного закладу пляшку горілки. Оператор відеоспостереження помітив це і передав інформацію охороні.

На виході із супермаркету від нечесного покупця попросили віддати товар, той слухняно виконав вимогу охоронців. Але потім попередив, що в нього «ще щось є». Цим «чимось» виявилася ручна граната. Охоронці не розгубилися, а вправно заблокували руки небезпечного покупця і утримували його до приїзду поліції.
Під час поверхневого огляду чоловіка, який виявився місцевим мешканцем, в кишені його куртки було виявлено та вилучено гранату Ф-1 без запалу. Вибухотехніки направили гранату на експертизу.

Того ж дня кримінальна поліція Носівського відділення поліції в ході проведення операції «Зброя та вибухівка» перевіряла оперативну інформацію, що мешканець Носівки за місцем проживання незаконно зберігає вогнепальну зброю.

Інформація підтвердилася. В ході санкціонованого обшуку у помешканні раніше судимого жителя райцентру поліція виявила та вилучила 49 набоїв калібру 5,6мм та згорток з речовиною, схожою на порох вагою близько 50 грамів.

Вилучене направлене на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області.

Інформація про обидві події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button