Кримінал

На Чернігівщині викрито черговий конвертаційний центр (Фото)

Понад 100 млн грн щорічно становив обсяг проконвертованих коштів виявленого співробітниками податкової міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області конвертаційного центру.

Злочинний задум з ухилення від сплати податків заповзятливі ділки реалізували, створивши понад 50 фіктивних фірм, на рахунки яких підприємства реального сектору економіки м. Києва, Чернігівської, Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей перераховували кошти за фіктивні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 50 мільйонів

Надалі за грошову винагороду в розмірі 12-13% гроші передавались замовникам послуг «конвертації».

Щорічний обсяг «віртуальних» операцій становив понад 100 млн грн, що дало можливість ухилитись від сплати майже 17 млн грн податку на додану вартість.

Співробітниками податкової міліції та прокуратури Чернігівської області проведено 9 обшуків за адресами ведення бухгалтерського обліку «конвертаційного центру» та адресами проживання осіб, причетних до незаконної діяльності.

За результатами вказаних обшуків виявлено та вилучено 26 тис. доларів США, 9 печаток фіктивних фірм, зокрема й нерезидента, штамп Державної податкової інспекції, 37 мобільних телефонів, 85 стартових пакетів, понад 100 ключів до системи клієнт-банк, комп’ютерна техніка, фінансово-господарські документи та чорнові записи, які підтверджують незаконну діяльність.

Накладено арешт на активи – суми ліміту ПДВ в розмірі 1 млн 743 тис. грн на спеціальних рахунках електронного адміністрування ПДВ у Державній фіскальній службі України. У 6 банківських установах накладено арешти та зупинено видаткові операції за 18 рахунками підприємств з ознаками фіктивності.

Слідство триває.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button