Кримінал

На Чернігівщині засудили неповнолітнього крадія

Під процесуальним керівництвом Ічнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення неповнолітнім місцевим жителем 11 крадіжок майна громадян і юридичних осіб, поєднаних з проникненням у приміщення та житло. Розмір шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями склав близько 113 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівця засуджено за багаторазові крадіжки з магазинів

За принципової позиції прокурора, судом першої інстанції 30.07.2019 ухвалено вирок, яким неповнолітнього за вчинене засуджено до позбавлення волі. При обранні міри покарання були враховані щире каяття у скоєному та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, неповнолітній вік обвинуваченого, часткове повернення викраденого. Покарання призначено із застосуванням положень ст. 69 КК України.

Не погодившись з рішенням суду, обвинувачений оскаржив вирок до Чернігівського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого внаслідок суворості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бахмачі засуджено серійного крадія

За результатами апеляційного розгляду 12.12.2019 суд, підтвердивши правомірність позиції сторони обвинувачення, не знайшов підстав для зміни вироку в частині призначеного покарання.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button