Кримінал

На Чернігівщині жінки повірили псевдобанкірам та втратили майже 54 тисячі гривень

До Чернігівського райуправління поліції впродовж одного дня звернулись 63-річна та 57-річна жінки з заявами про шахрайські дії відносно них. Потерпілі повідомили правоохоронцям, що їм телефонували невідомі особи, які представились працівниками банку.

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

Одній з жінок незнайомець повідомив, що її банківську картку заблоковано, а для розблокування необхідно назвати чотири останні цифри картки та код, який прийде їй в SMS. Потерпіла виконала цю вимогу та невдовзі виявила зникнення понад 30 тисяч гривень зі свого банківського рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козелецькі поліцейські оголосили підозру чоловіку за торгівлю наркотиками

Іншій жінці чоловічій голос повідомив про заблокування всіх її банківських карток. Псевдобанкір повідомив, що для порятунку заощаджень потрібно вивести їх на інший, безпечний рахунок. Реквізити цього рахунку незнайомець сам продиктував потерпілій. Жінка слухняно слідувала інструкціям зловмисника і в результаті втратила 22 тисячі гривень.

Зрозумівши, що їх ошукали, обидві потерпілі звернулися до поліції.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках відкритих кримінальних проваджень за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button