Кримінал

На Сосниччині чоловіку оголосили підозру, але звільнили від відповідальності за знайдений боєприпас

В Україні за добровільну здачу зброї та боєприпасів до правоохоронних органів людей звільняють від кримінальної відповідальності. Цей чоловік тримав удома вибуховий пристрій майже місяць.

У Корюківській окружній прокуратурі повідомили, що в листопаді 2021 року 46-річний житель села Велике Устя Сосницької громади Корюківського району звернувся до правоохоронців із заявою про те, що він бажає добровільно видати предмет, зовні схожий на постріл до гранатомета ВОГ-25П, інформують susidy.city.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд залишив без змін вирок щодо жителів Ріпок, які вбили собаку

Як встановила надалі експертиза, вказаний постріл є вибуховим пристроєм промислового виготовлення та належить до категорії боєприпасів. Постріл місцевий житель знайшов поблизу річки Десна на території Сосницької громади ще на початку жовтня 2021 року.

Спочатку чоловікові було повідомлено про підозру в придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, тобто у вчиненні злочину, який передбачений частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України

Але у зв’язку з добровільною видачею боєприпасу прокурор направив до суду клопотання про звільнення цієї особи від кримінальної відповідальності на підставі ч. 3 ст. 263 КК України. Клопотання прокурора в грудні 2021 року Сосницький районний суд задовольнив.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button