Кримінал

Напиляли на 3 мільйони: на Чернігівщині ділки крали ліс  

Члени організованої злочинної групи завдали державі збитків на суму понад 3 мільйони гривень
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури викрито членів організованої злочинної групи, які підозрюються у незаконних порубках дерев. До неї входили жителі однієї із прикордонних громад Чернігівської області. Двом її членам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 246, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України.

За даними слідства, один з підозрюваних на початку 2021 року створив та очолив стійку організовану групу з метою здійснення систематичних незаконних порубок дерев у лісах та захисних насадженнях, та в подальшому для обробки незаконно отриманої деревини та реалізації отриманої продукції.

У ході досудового розслідування задокументовано 5 епізодів незаконних рубок, а також зберігання незаконно здобутої деревини на одній з пилорам у Корюківському районі, де виготовлялися піддони.

Сума збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, становить більше 3 млн грн.

Ще по трьом епізодам злочинної діяльності тривають експертні дослідження.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Чернігівській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області.

Слідство триває.

Ще статті по темі

Back to top button