Кримінал

Неповнолітнього грабіжника потерпіла просила не позбавляти свободи

Згідно з обвинувальним вироком суду, 26.05.2019, близько 21-ї години, підліток, перебуваючи біля будинку № 30 по проспекту Перемоги в м. Чернігові, штовхнув потерпілу в спину, а потім відкрито заволодів її сумкою з речами, серед яких були гроші в сумі 500 гривень, а також мобільний телефон марки «iPhone 6».

У судовому засіданні обвинувачений вину, згідно з пред’явленим обвинуваченням, визнав повністю. Також його вина повністю була підтверджена наданими прокурором беззаперечними доказами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боровся за iPhone і втік: грабіжнику загрожує суд

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

Під час призначення грабіжнику покарання судом було враховано ставлення останнього до вчиненого злочину, позицію потерпілої, яка просила не позбавляти дитину свободи, а також повне відшкодування заподіяної шкоди.

Відтак вироком суду обвинуваченому призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України (нижче від найнижчої межі) у вигляді 100 годин громадських робіт.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button