Кримінал

Пасовище забрали для фермера

Чернігівським окружним адміністративним судом 19 січня підтримано позицію прокуратури області та задоволено позов про визнання протиправним та скасування розпорядження Чернігівської РДА.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області

За ним фізичній особі надано дозвіл на розроблення документації щодо передачі в оренду 70 га пасовищ вартістю понад 350 тис грн для ведення фермерського господарства.

Підставами для звернення прокурора до суду стало порушення розпорядником землі вимог земельного законодавства та Закону України «Про фермерське господарство», оскільки ділянки сформовано за рахунок пасовищ.

До того ж, орган виконавчої влади не пересвідчився в дійсності волевиявлення заявника, наявності у нього бажання створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого типу.

Натомість відсутність належної перевірки, формальний підхід до вирішення заяви громадянина створило передумови для невиправданого застосування  спрощеного порядку одержання земель державної власності поза передбаченою законом обов’язковою процедурою – без проведення земельних торгів.

Відтак за принципової позиції прокуратури області протиправне розпорядження судом скасовано.

Ще статті по темі

Back to top button