Кримінал

Підозрюваного в смертельному побитті дитини триматимуть під вартою

Вчора надвечір Новозаводський районний суд Чернігова заарештував чоловіка, підозрюваного у заподіянні дворічній дівчинці смертельних травм. Його триматимуть під вартою упродовж 60 діб.

Йдеться про раніше судимого чоловіка, який підозрюється у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть дворічної дівчинки —доньки подруги своєї дружини.

Нагадаємо, 20 березня ніжинські поліцейські отримали з одного з сіл району повідомлення про раптову смерть малолітньої дитини. Згодом було встановлено, що дівчинка померла від тяжких тілесних ушкоджень — набряку головного мозку та субдуральної гематоми.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У нанесенні дитині смертельних травм обґрунтовано підозрюється раніше судимий чоловік.

З місця події підозрюваний втік до райцентру, де поліція його вирахувала і невдовзі затримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зловмисника за розповсюдження порнографії чекає суд

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. Триває досудове розслідування.

Наразі поліція встановлює ймовірну причетність підозрюваного до інших злочинів.

Окрім того, у відношенні матері загиблої дівчинки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1  статті 166 Кримінального кодексу України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною. Такі діяння караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Ще статті по темі

2 коментарів

Back to top button