Кримінал

Поліція затримала грабіжників, які відібрали у жителя Ніжина гроші (Фото)

Правоохоронці орієнтували всі наряди груп реагування патрульної поліції Ніжина і сусідніх районів, ввели в дію план «Перехват». Чітко спрацювали камери відеоспостереження, які в межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки». Нападників затримали за півсотні кілометрів від Ніжина.

8 грудня по допомогу до Ніжинського відділу поліції звернувся 51-річний місцевий житель, у якого двоє чоловіків вирвали з рук сумку з грошима. Потерпілий розповів, що грабіжники втекли з місця події на позашляховику «Фольксваген туарег».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинця посеред вулиці пограбували на 20 тисяч доларів

Отримавши повідомлення про злочин, правоохоронці негайно направили в погоню групи реагування патрульної поліції, також були орієнтовані колеги з сусідніх районів області. Про напрямок руху утікачів поліція знала з камер відеоспостереження, що у межах області утворюють єдину систему – «Мережу безпеки».

Зловмисники на потужному позашляховику встигли вискочити на трасу Кіпті – Глухів – Бачівськ в напрямку села Кіпті. Негайно після отримання інформації про злочин в зустрічному напрямку з Кіптів вирушив один з патрульних екіпажів, який ніс службу на автодорозі М-01.

Помітивши, що автодорога перекрита патрулем, зловмисники покинули автівку та спробували втекти пішки прямо по полю, але правоохоронці не залишили їм жодного шансу. Ніжинські поліцейські затримали одного із зловмисників, а іншого за кілька хвилин наздогнали патрульні з Кіптів.

 У салоні автомобіля правоохоронці виявили та вилучили гроші потерпілого та ще цілу купу готівки, походження якої належить встановити.

Обоє чоловіків не місцеві. Один з них проживає у Білорусі та до України приїхав наприкінці листопада цього року. Інший — на рік молодший за напарника, 45-річний мешканець одного із селищ на Одещині. Що спонукало чоловіків піти на такий злочин та чи був він єдиний у їх біографії – встановлять слідчі.

Чоловіків затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) – карається позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button