Кримінал

Псевдобанкіри ошукали 69-річну чернігівку, викравши з її рахунку 10 тисяч гривень

У Чернігові шахраї під виглядом банківських працівників по телефону ошукали 69-річну чернігівку. Зловмисники обманом дізналися пін-код банківської картки та спустошили рахунок жінки.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району.

За словами потерпілої, їй на мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка представилася працівником одного з банків, та повідомила про зміни в роботі банку. Після чого незнайомка з’єднала потерпілу з іншим «оператором банку», який повідомив, що для подальшого функціонування банківської картки їй необхідно змінити пін-код, а для цього потрібно, щоб заявниця назвала чотири останні цифри номеру банківської картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять разів за добу вогнеборці долали пожежі на Чернігівщині (Фото)

Також незнайомець попередив, що для того, аби новий пін-код був дійсним, потрібно видалити старий пін-код. Виконавши вимоги «псевдобанкірів», заявниця виявила, що з її банківської картки було знято 10 тисяч гривень.

Усвідомивши, що її ошукали, жінка звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України, шахрайство.

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки та уникати операцій з переказу грошей на невідомі рахунки. Представляючись співробітниками банків, шахраї випитують у потерпілих секретні дані та можуть отримати доступ до рахунків.

Фото ілюстративне з Мережі Інтернет.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button