Кримінал

Серійних крадіїв-сканерників взяли під варту

Суд застосував до учасників організованого злочинного угрупування, на рахунку якого розбійний напад, незаконне позбавлення волі та крадіжка, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як уже повідомлялося, 5 квітня оперативники управління карного розшуку ГУНП із залученням працівників відділу протидії кіберзлочинам і спецпідрозділу «КОРД» під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали групу автозлодіїв, які за допомогою сканера автомобільної сигналізації протягом лютого-квітня здійснили в області серію крадіжок.

Цього дня після того, як автовласник припаркував «Ланос» біля одного з чернігівських кафе, зловмисники проникли в обладнаний сигналізацією легковик і викрали звідти барсетку з 3000 доларів.

Під час закривання автівки один із злодіїв за допомогою пристрою для сканування кодів автомобільної сигналізації (кодграбера) перехопив сигнал ключа, а потім відкрив автомобіль.

Після цього відбулося швидке затримання крадіїв-сканерників. Затриманими виявилися троє ніжинців, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні на Чернігівщині серії крадіжок цінностей із автомобілів.

У ході подальшого особистого огляду в зловмисників виявлено та вилучено металевий кастет, мобільні телефони, 3 000 доларів США та пристрій, що за своїми зовнішніми ознаками схожий на алгоритмічний кодграбер (сканер кодів автомобільної сигналізації), призначений для несанкціонованого втручання в роботу мережі електрозв’язку автомобільної сигналізації.

На сьогодні органами досудового розслідування встановлена причетність учасників злочинної групи до вчинення 3 епізодів злочинів, пов’язаних із розбійним нападом та таємним викраденням майна громадян на суму понад 100 тисяч гривень.

Зловмисникам оголошено підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 187 (розбійний напад), частиною 5 статті 185 (крадіжка), частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Суд застосував до них запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Триває досудове розслідування, що перебуває на контролі прокуратури області.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button