Кримінал

Шахраї зняли з банківських карток жительки Прилуцького району 86 тисяч гривень

Останнім часом спостерігається значна активізація злочинних елементів, які покращують своє матеріальне становище за рахунок довірливих громадян. Широкого поширення набули схеми з використанням засобів зв’язку та електронних мереж, коли шахраї, залишаючись невпізнаними, за допомогою обману незаконно заволодівають грошовими коштами громадян.  При цьому викриття таких злочинців є складним завданням, оскільки під час вчинення злочину винна особа може перебувати за сотні кілометрів від потерпілого, а інколи навіть у місцях позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини скачував дитячу порнографію: йому загрожує до 6 років тюрми

Так, на початку лютого поточного року до Прилуцького РВП ГУНП в області звернулася мешканка одного з селищ району, яка повідомила, що невідома особа, яка назвалася представником банку, під приводом необхідності термінової зміни секретного коду здійснила перерахування з кредитної та зарплатної картки потерпілої грошових коштів у сумі 86 тисяч гривень.

Такі випадки трапляються постійно і для їх недопущення громадянам необхідно бути пильними, не повідомляти стороннім особам персональні дані та реквізити банківських карток, а за наявності будь-яких проблемних питань негайно зв’язуватися з представниками банку за номером, вказаним на зворотному боці картки або за телефоном гарячої лінії відповідного банку. Це збереже ваші гроші від шахраїв.

Прилуцька окружна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button