Кримінал

Шахраї зняли з банківської картки жертви 13 тисяч

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайських дій з банківською карткою.

Майже кожен громадянин користується послугами банку, а відтак має свою банківську картку. Але з появою картки з’явилися і різноманітні злочини, пов’язані з банківськими картками.

Шахраї всілякими способами намагаються влізти в довіру до власників банківських рахунків, аби дістатися таємної інформації, а разом з нею і заповітних грошей. І, на жаль, у більшості випадків їм це вдається, бо люди йдуть на контакт. У результаті – ані грошей, ані шахраїв.

Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел.

Саме із заявою про зняття з банківської картки 13 тисяч гривень по допомогу до поліції звернувся житель обласного центру. Він повідомив правоохоронцям, що йому зателефонувала невідома особа, представилася працівником служби безпеки одного з банків. В розмові з потерпілим аферист дізнався реквізити банківської картки. І як наслідок – з картки одразу зникли всі кошти – 13000 гривень. В розпачі чоловік звернувся до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сіверянки шахраї зняли з картки всі заощадження

Інформація про подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція ще раз нагадує: ніколи не поспішайте ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку і впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях. У жодному разі не повідомляйте свої дані по телефону. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій.

Ще статті по темі

Back to top button