Кримінал

Ще одному правоохоронцю з Новгород-Сіверського повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури 11.02.2021 слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, повідомлено про підозру ще одному керівнику райвідділу поліції у вчиненні кримінальних правопорушень, що сталися у вересні минулого року в м. Новгород-Сіверський.

Як встановлено слідством, працівники поліції незаконно проникли до помешкання місцевого мешканця, застосовували до власника будинку та інших присутніх осіб фізичну силу, а також спецзасоби (кайданки та гумові кийки), внаслідок чого потерпілі отримали тілесні ушкодження. На додачу цих осіб ще й незаконно затримали. Дії правоохоронця кваліфіковані за ч. 1 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 371   КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів у м. Новгород-Сіверський

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Наразі досудове розслідування триває.

За такі дії передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button