Кримінал

Справа чорних лісорубів: зловмисникам, які вирубували цінні породи дерев на Чернігівщині, повідомили про підозру 

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, із подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Поліцейські встановили, що 59-річний підприємець із Ніжинського району, маючи злочинний умисел на порубку та подальший збут великих партій деревини цінних порід без відповідних на те дозволів, організував злочинну групу, залучивши до її складу земляків.

Правоохоронці задокументували низку фактів несанкціонованої порубки. За підрахунками експертів, зловмисники знищили дерева твердих порід (дуб, акація, клен, сосна) на десятки мільйонів гривень. Зокрема, лише вартість незаконно видобутої деревини сягає 10 мільйонів гривень. Остаточну суму матеріальних збитків, завданих екології та державі, встановлять екологи й експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з сіл на Чернігівщині викрили нарколабораторію, в якій виготовляли по 30 кілограмів психотропів щомісяця (Відео)

За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліцейські провели санкціоновані обшуки на території помешкань фігурантів, у місцях незаконної порубки дерев та зберігання незаконно видобутої деревини. Поліцейські вилучили деревину, бензопили, транспортні засоби, документи щодо лісогосподарської діяльності, чорнові записи. Речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури оголосили лідеру угруповання «чорних лісорубів» і його спільникам підозри в багаторазовій незаконній порубці або незаконному перевезенні, зберіганні та збуті лісу, які спричинили тяжкі наслідки, вчиненим у складі організованої злочинної групи (ч.4 статті 246 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button