Кримінал

Троє мешканців області під виглядом іноземного масла продавали контрафактний спред

Новозаводський районний суд міста Чернігова задовольнив підтримане прокуратурою області клопотання слідчого поліції та наклав арешт на контрафактну продукцію, орієнтовною вартістю 2 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ викрила підпільний цех з виробництва контрафактного пального (Фото)

Нагадаємо, що 7 серпня 2020 року правоохоронцями у ході проведених санкціонованих обшуків вилучено майже 2 тонни спреду, упаковки з фірмовим найменуванням продукції різних торгових марок, які фігуранти провадження збиралися використати для пакування низькоякісної молоковмісної сировини, а також 100 пачок уже розфасованої продукції.

За даними слідства, троє мешканців Чернігівської області реалізовували вищевказаний продукт під виглядом масла іноземного виробництва. Зокрема, для організації такого «бізнесу» купували спред, фасували його в упаковки та клеїли на них етикетки з логотипами іноземної торгової марки. «Власну продукцію» особи тривалий час постачали до продуктових магазинів у різні регіони України.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення інших осіб (володільців торгових марок), яким завдано збитки неправомірними діями фігурантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України, триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button