Кримінал

Справу «чернігівської банди» підлітків почнуть розглядати у вересні

Перше засідання в справі побиття чернігівськими підлітками восьмикласниці Поліни Малоштан (а також кількох інших школярок) відбудеться 6 вересня у приміщенні Деснянського районного суду.

Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел.

Як ми вже повідомляли, під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо групи підлітків, які у квітні поточного року в м. Чернігові вчинили хуліганські дії стосовно трьох дівчат, яким заподіяно тілесних ушкоджень і побоїв.

Причетним до резонансної події особам інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом). Наразі до суду направлено обвинувальний акт стосовно чотирьох неповнолітніх осіб та однієї повнолітньої, а також клопотання щодо малолітньої особи про застосування примусових заходів виховного характеру. Санкція ч. 2 ст. 296 КК України передбачає покарання – обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

За словами рідної сестри постраждалої, Юлії Малоштан, стан Поліни поступово нормалізується.

«Дякувати Богу, все добре, але треба знову на повторне обстеження лягати. Лікарі сказали, що через півроку після побиття обов’язково треба обстежуватися знову», – зазначає Юлія Малоштан.

Павло Солодовник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button