Кримінал

Стрілянина в селі на Чернігівщині: чоловік вистрелив у ногу підлітку та розбив йому голову (Подробиці)

Не так давно ЧЕЛАЙН інформував про сутичку в селі Редьківка між неповнолітніми, чоловіком у військовій формі та двома в цивільному одязі, що були разом із військовим. Як наслідок, військовий стріляв у повітря, прострелив ногу 16-річному юнаку та розбив йому голову руків’ям пістолета.

Мати потерпілого мала підозри, що справу можуть зам’яти, і чоловік, який травмував її сина, уникне відповідальності.

Стосовно цього випадку редакція ЧЕЛАЙН скерувала офіційний інформаційний запит до ГУНП у Чернігівській області й отримала відповідь. У ньому йдеться, що дійсно  «28 листопада 2023 року до Чернігівського районного управління поліції ГУНП у Чернігівській області надійшло повідомлення, що у селі Редьківка військовослужбовець вчинив хуліганські дії, а саме здійснив постріл, ймовірно, з пневматичного пістолета, в бік неповнолітньої особи, внаслідок чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення середньої третини лівого стегна», – зазначається у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові шукають волонтерів, які можуть рубати дрова, прибирати вольєри або просто чухати котів (Фото)

Тож відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023270340004524 за ознаками кримінального правопорушення. Натомість 27 грудня 2023 року вказане кримінальне провадження перекваліфіковане з ч. 4 ст. 296 КК України на ч. 2 ст.125 КК України. Проведення подальшого досудового розслідування доручено відділу дізнання Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області. Досудове розслідування кримінального провадження №12023270340004524 триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Простіша кажучи, справу з вчинення хуліганських дій перекваліфікували в нанесення легких тілесних ушкоджень. Винному у вчиненні правопорушення загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів громадян; громадські чи виправні роботи або обмеження волі на строк до двох років.

ЧЕЛАЙН продовжить тримати руку на пульсі цієї ситуації. Про фінал історії обов’язково повідомимо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button