Кримінал

Судитимуть винуватця ДТП, внаслідок якої загинула людина

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до Чернігівського районного суду Чернігівської області обвинувальний акт відносно мешканця с. Сновянка, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП на Чернігівщині постраждали три особи

Досудовим розслідуванням встановлено, що 27.02.2019 близько 09 год. 50 хв. обвинувачений, 1958 року народження, керуючи автомобілем Volkswagen Transporter 4, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись автодорогою зі сторони автодороги Р-12 в напрямку с. Боромики Чернігівського району та області на відстані 890 метрів від головної дороги Р-12 на заокругленій ділянці дороги не вибрав безпечної швидкості для руху, небезпечно змінив напрямок руху та виїхав за межі проїзної частини, де скоїв наїзд на придорожнє дерево.

У наслідок ДТП пасажир вище вказаного автомобіля отримав тілесні ушкодження, несумісні з життям.

Обвинуваченому інкримінується порушення вимоги п.п. 1.3, 1.5, 2.3 (б), 12.1, 10.1, 2.9а Правил дорожнього руху України, що стало умовою та причиною настання події даної дорожньо-транспортної пригоди.

Довідково: злочин, передбачений ч. 2 ст. 286 КК України, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button