Кримінал

Сусідський злочин: чернігівець втрутився в роботу банківської системи

Чернігівській відділ поліції розкрив злочин, пов’язаний з використаннямелектро-обчислюваних машин (комп’ютерів).

До поліції Чернігова надійшло звернення від місцевого жителя, який помітив, що невідомі особи спромоглися втрутитися в роботу його банківського рахунку. За словами заявника, це стало причиною витоку інформації. Поліцейські знайшли особу, яка має відношення до цього злочину. Ним виявився 35-річний чернігівець, що проживає на тій же вулиці, де й заявник, про це повідомляє поліція Чернігівщини.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 361 Кримінального кодексу України — злочини у сфері використання електронно-обчислюваних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік під приводом «подзвонити» заволодів чужим телефоном і здав його у ломбард

Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації карається штрафом від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Нагадаємо, що нещодавно у ході моніторингу Інтернету поліцейські відділу протидії кіберзлочинам зафіксували факт незаконного продажу інформації з обмеженим доступом.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button