Кримінал

Телефонні шахраї тероризують жителів Чернігова

Протягом двох днів жителі Чернігова та Ніжина віддали пройдисвітам понад 8 тисяч доларів США та 800 Євро. Поліція відкрила три кримінальні провадження за статтею «шахрайство».

Цього разу від рук шахраїв потерпіли жителі обласного центру та Ніжина. В обох випадках схема була абсолютно ідентична: шахрай повідомив жертві, що її близький родич нібито потрапив у аварію і потребує негайної допомоги. І хоча час доби ще був не такий вже й пізній, щоб застати громадян зненацька, проте жертви упіймалися «на гачок» зловмисників.

В Чернігові 68-річна жінка віддала незнайомцю нібито на порятунок сина 2,2 тисячі доларів та 800 Євро, а 75-річна жителька Ніжина — 4,5 тисячі доларів США.

Більш вигадливою виявилася шахрайка, яка 3 квітня в Чернігові ошукала 75-річного чернігівця. Вона розіграла цілий спектакль з вигаданою легендою і фіктивними документами. В результаті дідусь «позичив назавжди» півтори тисячі доларів на операцію водію в Чехії взамін «сумки з документами на вантаж», яка в дійсності виявилася стосом чистих папірців.

У всіх випадках інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button