Кримінал

У чернігівки з картки зникли гроші

Козелецькі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайських дій, внаслідок яких з банківської картки чернігівки зникли 10000 гривень.

Шахрайства з банківськими картками є найпоширенішім різновидом шахрайств в Інтернеті. Шахраї всілякими способами намагаються влізти в довіру до власників банківських рахунків, аби дістатися конфіденційної інформації, а разом з нею і заповітних людських заощаджень. І, на жаль, у більшості випадків їм це вдається, бо потерпілі йдуть на контакт з аферистами. І як результат – ані грошей, ані шахраїв.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Саме із заявою про зняття з банківської картки 10000 гривень по допомогу до поліції звернулася жителька селища Козелець. Вона повідомила правоохоронцям, що на її мобільний телефон зателефонувала невідома особа, представилася працівником служби безпеки одного з банків. В розмові з потерпілою аферист дізнався реквізити банківської картки. І як наслідок – з картки одразу зникли всі кошти – 10000 гривень. В розпачі жінка звернувся по допомогу до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція повернула гроші з картки довірливій прилучанці

Інформація про подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція ще раз нагадує: ніколи не поспішайте ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку і впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях.

У жодному разі не повідомляйте свої дані по телефону.

Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій.

Ще статті по темі

Back to top button