Кримінал

У Чернігові військовослужбовець, який насмерть збив дитину, отримав умовний строк

У Чернігові військовослужбовця Володимира Зуя засудили до умовного строку за аварію, у котрій загинула одномісячна дитина. Про це редакція 368.media  дізналася із вироку Деснянського райсуду за ч. 2 ст. 286 КК.

Начальник складу взводу забезпечення військової частини Володимир Зуй на Hyundai Sonata 21 листопада 2022 року не зменшив швидкість та не зупинився, щоб дати дорогу пішоходу з коляскою. Жінка рухалася по нерегульованому пішохідному переходу. Військовослужбовець на вказану дитячу коляску. У результаті ДТП одномісячна дитина від значних травм померла у реанімації обласної дитячої лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція повідомила про підозру групі зловмисників у наркоторгівлі (Фото)

В судовому засіданні Зуй свою вину та цивільний позов потерпілої про відшкодування 500 тис. гривень моральної шкоди. Він пояснив, що рухався зі швидкістю 60-65 км/год. Під’їжджаючи до пішоходного переходу військовослужбовець не зменшив швидкість та відволікся від керування. Це призвело до загибелі дитини.  Ним частково відшкодовано потерпілій 60 тис. гривень.

Судом вирішив недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються. Обвинувачений має позитивну характеристику за місцем проходження служби, заохочення та двох малолітніх дітей на утриманні. Саме тому суд вирішив застосувати покарання, що не пов’язано с позбавленням волі.

Володимиру Зую призначили покарання з іспитовим строком у три роки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 368.media

Ще статті по темі

Back to top button