Кримінал

У державну власність повернуто майже 4 га незаконно вилучених земель із природно-заповідного фонду

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 05.04.2023 задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської обласної державної адміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області та Понорницької селищної ради про визнання незаконною передачу земельних ділянок з державної у комунальну власність, загальною площею майже 4 га та оціночною вартістю понад 14 млн грн.

Прокурором встановлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області незаконно проінвентаризовано земельну ділянку, яка перебувала у постійному користуванні одного з лісогосподарських підприємств області та знаходилася у межах об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення «Рихлівська дача».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець самовільно засіяв земельну ділянку пшеницею поблизу міста

Незважаючи на вказане, новосформовану земельну ділянку протиправно передали у комунальну власність, зареєструвавши органом місцевого самоврядування речове право на неї у Державному реєстрі.

У ході розгляду справи суд підтримав принципову та аргументовану позицію прокурора і визнав незаконними рішення щодо передачі землі у комунальну власність та реєстрації права власності на неї.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button