Кримінал

У Прилуках судитимуть особу за використання земель не за призначенням

Прилуцькою місцевою прокуратурою за наслідками досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого жителя, який обвинувачується в безгосподарському використанні земель на території Прилуцького району (ст. 254 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура поповнила бюджет Чернігівської міської ради

Досудовим розслідуванням встановлено, що в користуванні одного з фермерських господарств м. Прилуки перебувають 12 га земель сільськогосподарського призначення на території Малківської сільської ради Прилуцького району, які фактично використовувались володільцем для видобутку кустарним способом нафтопродуктів із підземних вод. Під час проведення екологічною інспекцією позапланової перевірки на вказаній земельній ділянці встановлено перевищення вмісту забруднюючих речовин у ґрунті (вуглеводнів), що підтверджено експертизою та іншими доказами у кримінальному провадженні.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкцією ст. 254 КК України за вчинене особі загрожує покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Джерело: прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button