Кримінал

У Прилуках затримали п’яних мотоциклістів

Учора, 11 серпня, під час проведення заходів щодо посилення безпеки дорожнього руху прилуцькі поліцейські склали чотири адміністративні протоколи на двох водіїв мотоциклів. Порушники керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння та порушували правила дорожнього руху, зокрема один із них не мав відповідних документів на право керування таким транспортним засобом, а інший – не виконав вимоги про зупинку.

Під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили кілька дописів, де прилучани вказують на те, що водії мотоциклів дуже гучно їздять містом і створюють аварійну ситуацію для громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть поліцейського, який напідпитку скоїв смертельне ДТП

Так, співробітники Прилуцького районного відділу поліції перевірили дотримання правил дорожнього руху водіями мототранспорту, роз’яснили всі нюанси водіння такими транспортними засобами та притягнули двох водіїв, 2002 та 1987 р.н., до адміністративної відповідальності.
Поліцейські склали на порушників два адміністративні протоколи за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння), адміністративний протокол за статтею 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог про зупинку), а також за статтею 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом).

Адміністративні матеріали скеровано до суду.

Правоохоронці систематично стежать за дорожньою обстановкою на території обслуговування, проводять профілактичні бесіди з водіями мототранспорту, роз’яснюють необхідність дотримання швидкісних режимів, правил маневрування та заходів безпеки.
Зокрема з початку 2022 року співробітники Прилуцького районного відділу поліції склали 338 адміністративних матеріалів відносно водіїв мотоциклів та скутерів, 82 із яких – за керування транспортних засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці закликають до уважності та відповідальності водіїв мототранспортних засобів. Дотримуйтесь заходів безпеки та правил дорожнього руху, за жодних обставин не сідайте за кермо напідпитку, будьте взаємоввічливими учасниками дорожнього руху.

298950352_170684205470642_289621425500520754_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button