Кримінал

У Сеньківці прикордонний пес Фікс зреагував на наркотики (Фото)

Сьогодні близько опівночі в пункті пропуску «Сеньківка» прикордонники відділу «Гірськ» Чернігівського загону спільно зі співробітниками митної служби за допомогою службового собаки виявили іноземця, який намагався перемістити через кордон наркотичну речовину рослинного походження.

Оглядаючи рейсовий автобус марки «Неоплан», що слідував рейсом «Київ – Москва», відбулося спрацювання спеціально навченого на пошук наркотичних засобів службового собаки Фікс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському кордоні затримали білоруса, якого шукав Інтерпол (Фото)

У подальшому під час проведення спільного огляду салону автобуса в кишені сидіння та під самим сидінням правоохоронці виявили 1 паперовий і 3 поліетиленові згортки з речовиною рослинного походження зеленого кольору загальною вагою біля 14 грамів, які власник, 52-річний громадянин Вірменії, щойно побачивши службового собаку, намагався заховати. Проте чотирилапий Фікс не залишив порушнику шансів уникнути відповідальності, вказуючи саме на цю особу та на її місце, згідно з квитком. Пізніше іноземець зізнався, що пакунки з «травичкою» належать йому.

Прикордонники направили до компетентних органів повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Наразі, співробітники Нацполіції запросили іноземця до відділення для дачі пояснень, виявлену речовину вилучили для проведення експертизи.

Північний кордон. Держприкордонслужба

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button