Кримінал

«Ваша дочка потрапила в ДТП»: ніжинські поліцейські затримали підозрюваних у шахрайстві

Оперативники Ніжинського райвідділу поліції затримали двох мешканців Сумської області за підозрою у шахрайських діях щодо 74-річної мешканки Ніжина. Учора по допомогу до поліції звернулася стара жінка. Пенсіонерка розповіла, що їй зателефонував невідомий і сказав, нібито її дочка потрапила у ДТП і тепер терміново потребує коштів на операцію. Незнайомець сказав, що може «прислати людину з лікарні».

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Схвильована жінка погодилася допомогти та продиктувала співрозмовнику свою адресу. Невдовзі до її будинку прийшов невідомий, якому вона віддала близько 17 тисяч гривень. За кілька годин пенсіонерка з’ясувала, що з дочкою все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, вона звернулася до поліції.

Під час проведення розшукових заходів поліцейські встановили та затримали зловмисників. Ними виявились двоє раніше судимих мешканців Сумської області. В одного із них поліцейські вилучили частину грошей потерпілої.

Поліція затримала обох підозрюваних у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Також поліція перевіряє затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території області.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button