Кримінал

Всі знають хто це зробив: вбивством червонокнижного лося в Сновській громаді займається поліція

19 січня 2024 року поблизу населеного пункту Сновськ, що в Чернігівській області, було застрелено червонокнижного лося.

Про це «ЧЕЛАЙН» повідомили місцеві жителі.

З їх слів, місцеві знають, хто саме тоді був на полюванні: «Всі прекрасно знають хто це був. Поліція гналась за ними, після вчиненого, але не наздогнала. Зараз, наскільки ми всі знаємо, цією справою займається поліція», — повідомляють місцеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік намагався застрелити свою тещу

Речниця Головного управління національної поліції України у Чернігівські Наталія Слабеняк в коментарі для «ЧЕЛАЙН» повідомила:

— Наразі розслідується провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального Кодексу України.

В ньому йдеться: — Порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істотну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, наразі на Чернігівщині заборонені усі види полювання. Відповідне розпорядження видав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус ще у червні 2022 року.

Місцеві жителі та і вся Чернігівщина вимагають справедливого розслідування і покарання винних. Ситуація набуває подвійної цинічності на фоні того, що в країні війна, а дехто плює на все це і розважається, відчуваючи безкарність.

Далі буде…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button