Кримінал

Забив до смерті: жителя Чернігівщини засуджено до довічного ув’язнення

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора Чернігівської обласної прокуратури та ухвалив новий вирок, яким засудив до довічного позбавлення волі раніше судимого 43-річного мешканця Новгород-Сіверського району за умисне вбивство та заподіяння легких тілесних ушкоджень (п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 125 КК України).

Нагадуємо, що у березні 2023 року Менський районний суд визнав винним і засудив до 15 років позбавлення волі мешканця Чернігівської області, який під час спільного вживання алкогольних напоїв посварився з чоловіком родички і завдав йому ножового поранення, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

Крім того, наступного тижня, будучи у стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклого конфлікту, наніс знайомому не менше 50 ударів руками та ногами по тілу. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіла отримати «грошову допомогу» в Інтернеті, натомість втратила 12 тисяч гривень: жителька Чернігівщини потрапила на гачок шахраїв

Не погоджуючись з вироком місцевого суду, який лише частково врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особу правопорушника, прокурор звернувся зі скаргою до суду апеляційної інстанції.

Чернігівський апеляційний суд погодився з доводами прокурора щодо неможливості виправлення засудженого, а також запобігання вчинення ним нових злочинів та призначив чоловіку покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Наразі вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button