Кримінал

Земля задарма: посадовці «сприяють» бізнесу місцевих підприємців

У 2010 році за розпорядженням однієї з місцевих державних адміністрацій в порушення вимог законодавства суб’єкту господарювання для ведення фермерського господарства надано в оренду на 10 років 2 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 33 га, орієнтовною вартістю понад 500 тис грн, без проведення їх нормативної грошової оцінки.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області

Як результат, договори оренди укладено без належного розрахунку розмірів орендної плати, внаслідок чого бюджет територіальної громади недоотримував значні суми коштів. Згідно умов укладеної угоди, орендар мав сплачувати за оренду 33 га сільськогосподарських угідь (ріллі) лише 4,6 тис грн.

Оскільки землекористувачем не вжито заходів до приведення договорів оренди у відповідність з вимогами законодавства, прокурором направлено до господарського суду Чернігівської області позов про визнання правочину недійсним.

Дослідивши надані сторонами докази, суд рішенням від 13.03.2017 позов прокурора задовольнив та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки.

Робота з цих питань триває.
Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button