Культура

Авантюрна комедія зібрала на сцені зіркових артистів (Фоторепортаж)

Подія, якої чекали, яка інтригувала і обіцяла неймовірні враження, сталася! Справжній мюзикл на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм розпочав своє життя 3 жовтня.

«Радіо Красуні FM» – авантюрна комедія на дві дії за п’єсою «Б’юти Дольче» в постановці Дмитра Обєднікова зібрала на сцені зіркових артистів. Вистава побудована так, що глядач має можливість добре роздивитися кожного героя.

Кожен артист проявив неабиякі акторські здібності у непростому комедійному жанрі. Так, тітонька Ґрета Ґрін в неперевершеному виконанні Інни Василенко змусила всіх зрозуміти, хто в домі господар! Із цигаркою в зубах, у приголомшливих модних нарядах та ще й на височенних підборах – така навіть під крапельницями закручуватиме інтриги й пригоди!

І, звісно, головні герої – дві «дівчинки»-«племінниці», веселі актори-авантюристи Девід Олдмен – Дмитро Обєдніков та Гаррі Сміт – Сергій Сулімовський, які клюнули на наживку тітоньки Ґрети й розважали її досхочу, полюючи на міфічні мільйони.

Поллі – Ольга Печко і Джекі – Марина Маккей, на відміну від «племінниць» Дмитра Обєднікова та Сергія Сулімовського, справжні дівчата, і вони не обмежували себе у фарбах, наділяючи своїх героїнь всіма відтінками жіночих принад. Веселі, розкуті, привабливі.  Але найголовніший їхній скарб – розкішні голоси і заворожливі пісні.

Пастору, роль якого талановито виконав Ігор Василенко, вдалося без зайвого епатажу створити суперечливий образ то набундюченого, то метушливого пана, охопленого двома протилежними бажаннями: будь-що заволодіти мільйоном і водночас мати пристойний вигляд.

Костянтин Слободенюк у ролі Боба – як риба у воді. Це його амплуа, яке вже закріпилося, і він у ньому незрівнянний. Такий собі безмежно безпосередній як дитина, але і співає, і танцює так, що зачарує кожного.

Лікар Ньюман у виконанні Володимира Гришина співав так, що цим компенсував свої фахові невдачі, зокрема ніяк не міг вгадати з прогнозом кончини тітоньки Ґрети.

Смішна ведуча з «Радіо ФМ» Світлана Бунзяк із гарно поставленим голосом завжди вчасно з’являється в кадрі, ніби зозуля з годинника, утримуючи головну сюжетну лінію.

Концертна програма, вплетена в канву вистави як невід’ємний атрибут мюзиклу, прекрасно доповнювала, підсилювала й прикрашала головний сюжет: своєрідна й шляхетна Світлана Пилипенко, спокуслива й норовлива Марина Коваленко, Олена Близнюк та Світлана Приймак – з чудовими мелодичними філігранно відточеними вокальними номерами, Богдан Тонкошкурий і Вʼячеслав Петрик – спаяний дует, однаково прекрасний і в ліриці, і в комедійному жанрі.

Вдалою режисерською знахідкою є живий супровід всієї вистави джаз-бендом «BissQuit». Оркестр у складі музикантів Дмитра Теребуна, Нікіти Гірні, Володимира Балаби, Артема Рея, Олега Богуша та Андрія Галамаги розташувався просто на сцені і став повноправним героєм постановки. До того ж одним із головних героїв – адже над усім дійством панувала її величність Музика! Треба зазначити, що прем’єрні вистави готувалися до Міжнародного дня музики і були присвячені цій події, яку весь світ відзначає 1 жовтня.

І браво, Віктор Войников! Традиційно надзвичайні, вишукані, оригінальні постановки балетних номерів у виконанні артистів театру танцю «Екватор» Олександра Коваленка, Катерини Великої, Ольги Кузьменко і самого постановника.

Вражали і костюми артистів, роль яких у виставі з перевдяганнями особлива. Вони були різноманітні і дотепні, підкреслювали епатажні риси героїв історії.

Мюзикл вдався. Тож у чернігівців і гостей міста з’явилася можливість провести веселий вечір у компанії колоритних персонажів авантюрної комедії та зарядитися позитивом від їхніх пригод, що завершуються happy endом!

Текст – Віра Лобановська, фоторепортаж – Віктор Кошмал

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button