Культура

Чернігівська акторка зіграла роль у новому серіалі «Спіймати Кайдаша»

«Спіймати Кайдаша» — це новий український телесеріал за мотивами повісті «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького, який стартував 2 березня на СТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козелецький слід у фільмі «Захар Беркут»

Хто подивився перші серії, не міг не помітити одну з яскравих героїнь — сусідку Кайдашів бабу Палажку. А можливо, хтось і впізнав у ній неординарну актрису Чернігівського обласного музично-драматичного театру Любов Колесникову.

kolesnikova

Кастинг-директорка телесеріалу Ольга Клименко (до речі, теж наша землячка — родом із Борзни) пояснює такий вибір актриси на роль баби Палажки:

Я бачила Любов Степанівну у виставі «Вій» за п’єсою Наталки Ворожбит у постановці Андрія Бакірова (художній керівник-головний режисер Чернігівського облмуздрамтеатру. — Авт.).
І, коли прочитала сценарій серіалу «Спіймати Кайдаша» й почала працювати над пошуком акторів для нього, одразу згадала про актрису Колесникову. Ми запросили її на акторські проби в Київ. Там вона зачарувала режисера Олександра Тіменка й автора сценарію та шоуранера Наталку Ворожбит, а згодом і всю нашу знімальну групу.

Сама 68-річна Любов Степанівна говорить, що баба Сонька у «Вії» — це її улюблена театральна роль. А їх було — ого-го скільки за майже 50 років (!) на сцені. Й одна з них — баба Палажка у «Кайдашевій сім’ї».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Козельці кіно знімали

* * *

Епізодичні ролі в серіалі «Спіймати Кайдаша» зіграли ще дві чернігівські акторки — Наталія Максименко теж з Чернігівського Облмуздрамтеатру (до речі, в театральній постановці «Кайдашева сім’я» вона грає бабу Параску, тож із Любов’ю Степанівною частенько на одній сцені і в цій, і в інших виставах) та Любов Веселова із Чернігівського обласного молодіжного театру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам газети «Гарт»

Ще статті по темі

Back to top button